Hulp bij opvoeden (CJG)

Het CJG
Vragen over opvoeden horen erbij. Toch is het fijn als je hiermee terecht kunt bij iemand die met je meedenkt of deskundig advies geeft. Dit kan iemand uit je omgeving zijn. Een ervaren ouder, een leerkracht of een medewerker van het consultatiebureau of het kinderdagverblijf. Als zij je vraag niet kunnen beantwoorden, kun je bij Anne Soons van het CJG Breda terecht. 
Samen kijken we naar wat er speelt en zoeken we naar een oplossing die in jouw situatie het beste werkt. Vaak kan een ouder na een of twee gesprekken zelf weer verder. Ik bied een luisterend oor of geef tips. Soms is er voor korte of langere tijd ondersteuning nodig, dan kan ik doorverwijzen naar een vrijwilliger of een CJG-coach.

Speciale zorg 
Het kan zijn dat er meer aan de hand is en een kind of gezin speciale zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld als er vermoedens zijn van een ontwikkelingsachterstand, autisme of andere problematiek. Ook hiervoor kun je bij het CJG terecht.  Samen kijken we welke zorgaanbieder je hiermee het beste kan helpen. Voor deze zorg heb je een zogenaamde 'beschikking' nodig. Hierin staat welke zorg je nodig hebt, om welke reden en voor hoe lang. Als ouder kies je zelf een zorgaanbieder. De CJG-er kan je hierbij ondersteunen. Ook bij het zorgtraject dat hierop volgt.  
 
Je kunt Anne Soons bereiken op dinsdag en vrijdag
M: 06-81135949 
E: anne.soons@cjgbreda.nl
Cookie instellingen